12 Лютого 2024
День безпечного Інтернету

Минулого тижня у світі відзначали День безпечного Інтернету (Safer Internet Day), головною метою якого є підвищення навичок мережної безпеки серед молоді, навчання базовим правам людини, способам боротьби з «мовою ненависті», правилам мережевого етикету та дистанційного спілкування, створення сприятливого цифрового середовища.

Викладачі та студенти Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну теж долучилися до відзначення цієї події, яка відбувалася під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Так, викладачами циклової комісії природничо–математичних дисциплін Галиною Волошин, Олесею Манаїлою та Надією Фоглінською було проведено інформаційні бесіди та вебінар із студентами на тему: «Інтернет-шахрайство. Як не стати жертвою шахраїв в Інтернеті», «Безпека в Інтернет. Як не стати дезінформатором». Ці теми є особливо актуальними в непростий для нашої країни час. Розуміння ризиків і вміння захищати себе онлайн стає все більш важливим та формує культуру відповідального користування інтернет–технологіями.
 
Викладачі і студенти говорили про те, як вберегтися від інформаційних атак і як, випадково, самому не сприяти поширенню неправдивої інформації, обговорювали правила, яких треба дотримуватися у месенджерах, загальних групах та особистих повідомленнях. Підсумком заходу стала онлайн–вікторина, де студенти перевірили свої знання з кібербезпеки.


Тематичні теги:
Copyright © 2016 - 2021
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ
+ 38 (0372) 57-34-09, 57-35-28, 52-47-51, 52-73-00 collegeofdesign.cv@gmail.com
Приймальна комісія ЧКДЕ + 38 (0372) 52-57-38