15 Травня 2024
Відчути та зрозуміти ту історію, яка була і сьогодні залишається з нами

Освіченість сучасної молоді є спільною справою: батьків, вчителів, викладачів та усього українського суспільства. Тоді у неї формується те світло духовне, яке поповнюється з роками, набувається досвідом, закарбовується у їх свідомості і передається наступним поколінням.

Сьогодні нашим гостьовим лектором з історії Середньовіччя став учасник російсько–української війни Костянтин Костащук – голова громадської організації «Чернівецьке Лицарство» та спортивного клубу «Айна Бера Чернівці».

Костянтин цікаво у форматі публічної розмови розповідав студентам про важливі події у військовій сфері, про воїнів, особливу увагу приділивши лицарству. Студенти дізнавалися історичні факти про лицарство в Україні та на теренах Буковини. А експозиція середньовічної зброї дала можливість поринути в захопливу подорож військовою історією України епохи Середньовіччя, адже для кожної епохи і країни були притаманні окремі види зброї і обладунків, матеріалів для їх виготовлення тощо. Під кінець зустрічі студенти мали змогу «торкнутися історії» та зробити фото на пам’ять.

Долучаючись до таких заходів та плекаючи історію, молоде покоління долучається до того, щоб сформувати своє майбутнє на прикладі поколінь. Знання історії, традицій, релігії, історії власного роду формує у нас національну свідомість, яку ми повинні вміти відстоювати в житті. І саме ця освіченість, дозволяє нам бути патріотами своєї країни не лише на слові, але й ділом.

🙌Ми щиро вдячні Костянтину за те, що дає можливість подивитись, відчути та зрозуміти ту історію, яка була і сьогодні залишається з нами.


Тематичні теги:
Copyright © 2016 - 2021
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ
+ 38 (0372) 57-34-09, 57-35-28, 52-47-51, 52-73-00 collegeofdesign.cv@gmail.com
Приймальна комісія ЧКДЕ + 38 (0372) 52-57-38

facebook rss