17 Лютого 2023
Вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні

З метою належного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до студентської молоді інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття викладачем історії України Іриною Добржанською проведено інформаційно-просвітницькі заходи.

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні розпочалося з лекції–бесіди викладача на тему «Ангели пам’яті», інформаційних повідомлень, презентацій, підготовлених студентами першого–другого курсів. У своїх проєктах студенти намагались відтворили події кривавого Майдану і розповідали про Героїв Небесної Сотні, серед яких – наші земляки Василь Аксенин та Олександр Щербанюк, яких визнали почесними громадянами Чернівців. Слід відмітити найкращі відео–роботи студентів Катерини Марчук, Анастасії Кушнір, Анни–Марії Юрку, Ніки Соколовської, Марини Швець, Євеліни Косован, Марини Стеф’юк, Дарини Гушул, Катерини Судас, Аліни Ріткевич, Каріни Гончар, Максима Кобаліса, Олени Деліцой. Студенти представляли свої проєкти у паралельних академічних групах, що сприяло більшій зацікавленості до теми.
 
Трагічні події, які відбулися на Майдані у серці України – Києві взимку 2014 року, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об’єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей. Тривожних, заплаканих і вимолених… Залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози заради одного – щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув. В один день тисячі простих українців стали солдатами сво­го народу. Звичайні мирні люди.
 
Хвилиною мовчання вшановуємо кожного Героя Небесної Сотні та кожного героя України!


Тематичні теги:
Copyright © 2016 - 2021
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ
+ 38 (0372) 57-34-09, 57-35-28, 52-47-51, 52-73-00 collegeofdesign.cv@gmail.com
Приймальна комісія ЧКДЕ + 38 (0372) 52-57-38

facebook rss